TOP
Premium kattenvoer Gemaakt in Duitsland

Happy Cat VET Diät Struvit droogvoeding

Diergeneeskundige speciale dieetvoeding om struvietstenen op te lossen en te voorkomen
Ondersteuning van de urinewegen

Ondersteuning van de urinewegen

Spoelen van de urinewegen

Spoelen van de urinewegen

PH-controle

PH-controle

Bij struvietstenen

Bij struvietstenen

VET Diät Struvit droogvoeding

Speciale dieetvoeding voor katten met struvietstenen

Happy Cat VET Diät Struvit is een dieettotaalvoeding die wordt gebruikt om struvietstenen op te lossen en om terugkerende struvietstenen te voorkomen bij volgroeide katten. De dieetvoeding is eveneens geschikt voor katten die lijden aan het felien urologisch syndroom (FUS). Deze speciale dieetvoeding bevat hoogwaardige proteïnen en een verlaagd magnesium- en fosforgehalte en urineverzurende eigenschappen, waardoor de pH-waarde van de urine duidelijk verlaagd wordt. Het licht verhoogde natriumgehalte resulteert in een hogere vochtinname, wat ervoor zorgt dat de urinewegen beter gespoeld worden. De aanwezige kruiden paardenbloem en brandnetel worden traditioneel gebruikt als aanvulling op de klassieke therapie bij problemen met de urinewegen.

 • Een gematigd proteïnegehalte en verlaagde gehaltes magnesium en fosfor helpen struvietstenen op te lossen en terugkerende struvietstenen te voorkomen
 • Een licht verhoogde natriumgehalte stimuleert een hogere vochtinname, wat ervoor zorgt dat de urinewegen beter gespoeld worden.
 • Door urinealkaliniserende eigenschappen wordt een verlaging van de urine pH-waarde ondersteund

Dieettotaalvoeding voor volgroeide katten om struvietstenen op te lossen en terugkerende struvietstenen te voorkomen en bij het felien urologisch syndroom (FUS). Happy Cat VET Struvit is enkel verkrijgbaar op voorschrift van een dierenarts.

 

Aanvullende opmerkingen:

 • Aangeraden wordt om vóór gebruik of vóór verlenging van de gebruiksduur een dierenarts te raadplegen.
 • Voor een optimaal effect alleen de dieetvoeding geven. Eventueel aanvullende voeding moet je bespreken met je dierenarts.
 • Idealiter schakel je in stappen van 10 % gedurende een periode van minstens 2 à 4 weken over op een geschikte opvolgvoeding.
 • Meng ter voorkoming van struvietstenen de voeding in een 1:1 verhouding (elk ½ portie) met een normaal Happy Cat droogvoer. Controleer regelmatig de pH-waarde van de urine.
 • Voor zover de dierenarts niets anders aanbeveelt, meerdere kleine maaltijden per dag geven.
 • De hoeveelheid voeding moet afgestemd worden op de individuele stofwisseling van je huisdier. Het kan nodig zijn om een maatje meer of minder te geven.
 • Zorg dat er altijd vers water klaar staat.
 • Aanbevolen gebruiksduur: om struvietstenen op te lossen vijf tot twaalf weken. om terugkerende struvietstenen te voorkomen: aanvankelijk ten hoogste zes maanden.
 • Hou het volgende in acht wanneer je gemengd voert met Happy Cat VET Struvit natvoer: 100 g natvoer voor 21 g droogvoer
Lees meer
Dit kan u ook interesseren
Happy Cat VET Diät Struvit natvoeding Happy Cat VET Diät Struvit natvoeding VET Diät Struvit natvoeding
Speciale dieetvoeding om struvietstenen op te lossen en te voorkomen