TOP
Premium kattenvoer Gemaakt in Duitsland

Happy Cat Sensitive Adult Light

Totaalvoeding met verlaagd vetgehalte voor katten met licht overgewicht
Laag vetgehalte

Laag vetgehalte

Licht verteerbaar

Licht verteerbaar

Voor katten met een neiging tot overgewicht

Voor katten met een neiging tot overgewicht

Sensitive Adult Light

Kattenvoeding voor katten die naar overgewicht neigen

Happy Cat Sensitive Light droogvoer met waardevolle rozemarijn en mariadistel, werd door onze voedingsexperts ontwikkeld voor katten die naar overgewicht neigen en voor een goede lichaamshuishouding. De verzadigende en vezelrijke voeding bevat slechts 9 % vet. De samenstelling van licht verteerbaar gevogelte en fijne kruiden zorgt dankzij de drie verschillende brokjes voor meer plezier en variatie in het voerbakje en houdt je kat vitaal.

Waarom Happy Cat Sensitive Light?

  • 81 % dierlijke proteïne (van het totale proteïnegehalte)
  • tarwe- en glutenvrije receptuur
  • rijk aan voedingsvezels voor een langdurig verzadigd gevoel
  • slechts 9 % vet, daarom energiearmer dan andere kattenvoeding
  • hoger proteïnegehalte  
  • weldadige kruiden: mariadistel & rozemarijn

 Hoe weet je of je kat overgewicht heeft?

Als je bij je kat de ribben en de ruggengraat maar moeilijk kunt voelen zitten en je de taille niet goed kunt zien, dan draagt je kat iets te veel gewicht met zich mee. Kun je op de borstkas, de ruggengraat en de staartaanzet een laagje vetweefsel voelen en hangt het buikje van je kat door, dan kampt hij met overgewicht. Ook vuile vacht met schilfers op de rug zijn een indicatie van overgewicht, aangezien dikke katten vaak zelf niet meer bij alle plekjes van hun lichaam kunnen.
Overgewicht ontstaat door ziekte of in veel gevallen door overvoeding. In dat geval is het aanbevolen om het individuele voedingsadvies altijd te volgen en maar kleine hoeveelheden snacks te geven.

Wanneer moet je Light voeding geven?

Als het gewicht van een kat 10 % boven het ideale gewicht ligt, spreken dierenartsen van licht overgewicht. Dan is Happy Cat Sensitive Light een goede keuze. Net als bij katten die erg traag zijn en daarom voeding met een lager energiegehalte nodig hebben of wanneer je kat afgevallen is en je een geschikte opvolgvoeding zoekt. Als je kat door een verwonding of een operatie een tijd minder kan bewegen dan gewoonlijk, is het nuttig om gedurende deze periode Happy Cat Sensitive Light te geven, om   een toename in gewicht te voorkomen.
Bedraagt het gewicht van je kat meer dan 10 % dan het ideale gewicht, dan moet je overschakelen op medische kattenvoeding Happy Cat VET Adipositas.

Lees meer
Dit kan u ook interesseren
Happy Cat Sensitive Haut & Fell (Huid & Vacht) Happy Cat Sensitive Haut & Fell (Huid... Sensitive Haut & Fell (Huid & Vacht)
Ideaal voor huid & vacht door fijne kip en waardevolle oliën
Happy Cat Sensitive Magen & Darm - Maag & Darmen Happy Cat Sensitive Magen & Darm - Maag... Sensitive Magen & Darm - Maag & Darmen
Erg maag- en darmvriendelijk met uitgelezen eend en rijst
Happy Cat Sensitive Schonkost Niere Happy Cat Sensitive Schonkost Niere Sensitive Schonkost Niere
Dieetvoeding ter ondersteuning van de nierfunctie