hc katze freigaenger grass

Duurzaamheidsinitiatief

Ons engagement en onze verantwoordelijkheid gaan verder dan het voerbakje.

Interquell Petfood staat al generaties lang voor gezonde en gevarieerde dierenvoeding en neemt daarbij zijn verantwoordelijkheid voor mens, dier en milieu.
Wij houden van dieren en respecteren de natuur. Daarom willen wij elk huisdier een lang, gezond en gelukkig leven kunnen geven. We zetten ons dagdagelijks in om duurzame, op de soort afgestemde dierenvoeding te maken. Daarbij willen we een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achterlaten. De grondstoffen van fokdieren kopen we overwegend regionaal aan en afgestemd op de dieren waarvoor ze bedoeld zijn. Bovendien ontwikkelen we nieuwe producten met alternatieve proteïnebronnen zoals insecten. We ondersteunen de actieve bescherming van dieren en diersoorten en focussen ons op innovatieve projecten rond de bescherming van huis-, fok- en wilde dieren. Daarnaast stimuleren we het gebruik van kantoorhonden. In onze vestiging in Wehringen zorgen ondertussen al 21 honden voor een aangenamer werkklimaat.

Uit overtuiging ...

... willen we een duurzaam bedrijf zijn

hc unsere werte herr mueller

CEO Georg Müller

Als familiebedrijf in de derde generatie nemen we onze verantwoordelijkheid op en willen we het thema duurzaamheid bij Interquell Petfood in onze strategie incorporeren. Ons duurzaamheidsinitiatief is een geïntegreerd concept en een centrale motor voor een dynamische en succesvolle bedrijfsontwikkeling met als doel een duurzamere toekomst.

Andreas Müller, projectleider van het duurzaamheidsinitiatief

Als deel van de jonge generatie in ons familiebedrijf vind ik een duurzame ontwikkeling in harmonie met onze planeet en onze maatschappij van groot belang. Deze grote en generatieoverspannende uitdaging moeten we stap voor stap aangaan. Zo willen we onze verantwoordelijkheid nemen tegenover onze klanten en medewerkers, de huisdieren, maar natuurlijk ook alle andere belanghebbenden en toekomstige generaties.

content nachhaltikeit_andreas mueller

Uit liefde voor het milieu ...

... zijn we met een duurzaamheidsinitiatief gestart

Met ondersteuning van een greenoloog is Andreas Müller als projectleider in 2020 met een duurzaamheidsinitiatief gestart. In georganiseerde teams worden sindsdien milieubeschermingsmaatregelen en duurzame projecten voor alle afdelingen van Interquell Petfood uitgewerkt, die dan stap voor stap geïmplementeerd worden.

Voorbeelden voor milieubeschermingsmaatregelen bij Happy Cat